
Produktbeskrivning
Böker Damascus Olive köksknivserie kombinerar traditionella japanska handtag tillverkade av olivträ med skarpa blad av rostfritt damaskusstål med 37 lager som kännetecknas av vacker mönstring. Bladets kärna består av det högpresterande stålet VG-10. Den framträdande skärpan hos knivarna gör matlagningen till en upplevelse. Den japanska designen av knivhandtagen med en matt bolster av rostfritt stål ger denna linje en unik karaktär.
Knivarna är lämpliga både för toppkockar och ambitiösa amatörkockar. Fördelarna med japanska knivar med traditionell bladkonstruktion är uppenbara, eftersom de tack vare sin skärpa kan skära utan att krossa eller mosa ingredienserna. Aromatiska ämnen går därmed inte förlorade och när du skär lök kan du till och med undvika tårar. Känslan av skärpa vid skärning är fantastisk.
Hemligheten bakom denna ovanliga skärpa ligger i materialet och dess bearbetning. Bladet är tillverkat i Japan och har mycket goda skär- och slipningsegenskaper.
Innehåller sju knivar och ett magnetiskt massivt ställ av askträ.
Setet innehåller knivar:
Boker Damast Olive - grönsakskniv
Grönsakskniven är oumbärlig för förberedelse, rengöring och bearbetning av frukt och grönsaker.
Tack vare det korta bladet är den särskilt smidig och exakt.
Total längd: 19 cm Bladlängd: 8,5 cm
Boker Damast Olive skalkniv
Denna kniv är särskilt användbar tack vare sitt korta blad.
Den används för alla mindre arbeten i köket. Bland huvuduppgifterna ingår även rengöring av frukt och grönsaker.
Total längd: 20,5 cm Bladlängd: 10 cm
Boker Damast Olive allroundkniv
Den mångsidiga kniven är en mycket praktisk hjälpreda i köket.
Den används för bearbetning av frukt och grönsaker som kan rengöras och skäras med den.
Den kan enkelt skära även mindre bitar av fisk och kött.
Kniven är slipad på båda sidor och används mycket ofta i köket.
Total längd: 25,5 cm, Bladlängd: 15 cm
Boker Damast Olive liten kockkniv
Kockkniven är en av de viktigaste knivarna i köket och en del av grundutrustningen.
Den har ett något bredare och längre blad än andra knivar. Den smala spetsen är idealisk för att skära lök eller mindre grönsaker.
Tack vare sin längd kan den användas för kött och även större grönsaker.
Total längd: 26,4 cm Bladlängd: 15,7 cm
Boker Damast Olive Santoku
Santoku är en kniv som blir alltmer populär i Europa.
Det är en japansk bladform. Den är lika lämplig för kött, fisk och grönsaker.
Tack vare den breda bladformen är santoku lätt att hantera.
Total längd: 29,8 cm Bladlängd: 17,2 cm
Boker Damast Olive stor kockkniv
Den stora kockkniven - en av de viktigaste knivarna i köket, en grundläggande del av utrustningen.
Den har ett något längre och bredare blad. Den smala spetsen på bladet gör det enkelt att bearbeta lök eller mindre grönsaker.
Tack vare sin längd kan den användas för kött och stora grönsaker.
Total längd: 33,8 cm Bladlängd: 21,2 cm
Boker Damast Olive brödkniv
Brödkniven kännetecknas av en speciell tandad egg och ett mycket långt blad.
Förutom bröd kan den naturligtvis även skära bröd som inte smular vid skärning.
Total längd: 36 cm Bladlängd: 23,5 cm
-
Bladmaterial:Damaskusstål
-
Handtagsmaterial:Olivträ
-
Användning:Köks
-
Knivtyp:Köks
-
Färg:Brun
Produktparametrar
-
Bladmaterial:Damaskusstål
-
Handtagsmaterial:Olivträ
-
Användning:Köks
-
Knivtyp:Köks
-
Färg:Brun