Att hålla skärpan är alltid en viktig faktor när du vill skära något med kvalitet. Därför är det en utmaning att säkerställa denna skärpa, även i situationer där du bär kniven med dig och använder den i arbetet. En vass egg ger inte bara den mest precisa skärningen, utan underlättar också att slutföra arbetet. Du kan bära kniven varje dag, antingen i fickan eller i ryggsäcken. Du förlitar dig på denna kniv och använder den regelbundet i arbetet, till exempel jägare använder den även vid jakt. Du är beroende av detta verktyg och det får inte svika dig – det måste förbli vasst och väl underhållet.
Det är just för detta ändamål som WORK SHARP MICRO SHARPENER & KNIFE TOOL är designad – för att upprätthålla en vass egg och integrera grundläggande underhållsfunktioner för kniven.
Hur man använder WORK SHARP MICRO SHARPENER & KNIFE TOOL
Du kan se hela slipningsprocessen steg för steg i videon nedan.
- Börja med att hålla sliparen med diamantsidan uppåt.
- Placera knivens häl mot vinkelguiden (det är vinkeln där plasten möter diamantstången - 25°).
- Dra bladet längs diamanten, håll vinkeln, från häl till spets.
- Vrid sliparen så att den keramiska stången nu är uppåt.
- Dra bladet från häl till spets längs den keramiska, alternerande sidorna (och kom ihåg att fortsätta använda vinkelguiderna).
- Testa bladets skärpa (du kan använda papperstestet).
Produkten Micro Sharpener & Knife Tool har en inbyggd Torx (T6, T8, T10) skruv för justering av knivbladet.
Välj vilken skruv du behöver, ta ut den från skyddsfodralet, sätt in den i den magnetiserade hållaren och justera, dra åt eller justera om pivoter, fickklämmor eller demontera bladet för rengöring.
Se hela videon om hur du använder detta verktyg:
Vi rekommenderar från kategorin Manuella slipstenar



Sharpal Diamant Lapping Plate 10'' x 4'' / 254 x 101 mm, Korn 220 SH-145H
