Köksknivar

/ 4 inlägg
Ordet „santoku“ betyder bokstavligen „tre dygder“. Namnet på denna kniv valdes för att representera dess tre huvudsakliga användningsområden - skära, hacka och tärna.
Steg-för-steg förberedelse. Vid filéande av lax separerar vi fiskens kött från ryggraden. Det låter enkelt, eller hur? Om du känner till rätt teknik och får lite övning, så är det faktiskt enkelt. Vi har delat upp processen i enkla steg, med illustrationer bifogade.
Kockknivar är bland våra favoriter. Deras mjuka kurva gör det enkelt och nästan elegant att tärna de flesta grönsaker. Dessa knivar är vanligtvis utrustade med blad som är cirka 20 till 30 centimeter långa, vilket gör dem perfekt stora för att skära äpplen, paprika, potatis, broccoli eller kål. En bra kockkniv är stark, hållbar, balanserad och lätt att hantera.
Kockkniven har blivit en mångsidig kniv och är populär bland många kockar som lagar mat på restauranger, men har också funnit sin plats i vanliga hushåll.