
Produktbeskrivning
Serien av svarta köksknivar från Boker Damascus kombinerar traditionella japanska handtag gjorda av svart lokal plywood med rakbladsvassa blad av rostfritt Damascus med 37 lager stål, som kännetecknas av ett vackert korn. Det extremt slagtåliga kärnan i Damascus-bladet består av högpresterande stål VG-10. Den distinkta skärpan vid skärning är häpnadsväckande och gör matlagningen till en upplevelse. Den japanska designen av knivarnas handtag med matta klämmor av rostfritt stål ger denna linje en unik karaktär.
Toppskockar är inte de enda som älskar japanska köksknivar - de är också populära bland många ambitiösa amatörkockar. Fördelarna med knivar med japanska handtag och traditionell bladkonstruktion är uppenbara, eftersom de kan skära känsliga livsmedel utan att krossa eller skada dem. Till exempel, när man skär örter, släpper den fint skurna oljan knappt ut. Aromatiska ämnen går därmed inte förlorade och när man skär lök kan man till och med undvika tårar. Känslan av skärpa vid skärning är häpnadsväckande och gör matlagningen till en verklig upplevelse.
Hemligheten bakom denna ovanliga skärpa ligger i materialet och dess bearbetning. Bladet består av 37 lager damaskusstål. Det ädla rostfria stålet VG-10 som används för det mellersta lagret tillverkas i Japan och erbjuder hårdhet, hållbarhet och en homogen kristallstruktur.
Paring Knife är särskilt användbar och har ett kort blad. Alla mindre arbeten i köket utförs med denna kniv. Huvuduppgiften, som namnet antyder, är att bearbeta frukt och grönsaker. Den är perfekt lämpad för att skära längs med skalet.
-
Bladmaterial:Damaskusstål
-
Handtagsmaterial:Plywood
-
Bladlängd:10 cm
-
Total längd:20.5 cm
-
Handtagets längd:10.5 cm
-
Vikt:48 g
-
Användning:Köks
-
Knivtyp:Köks
-
Graveringsmöjlighet:Ja
Produktparametrar
-
Bladmaterial:Damaskusstål
-
Handtagsmaterial:Plywood
-
Bladlängd:10 cm
-
Total längd:20.5 cm
-
Handtagets längd:10.5 cm
-
Vikt:48 g
-
Användning:Köks
-
Knivtyp:Köks
-
Graveringsmöjlighet:Ja
-
Ursprungsland:Japan