
Produktbeskrivning
En fast klinga tillverkad av krom-, molybden- och vanadiumlegering (X50CrMoV15), som är perfekt för tillverkning av premium köksknivar, är handsmidd av hantverkare i Solingen, strukturellt optimerad och sedan härdad till 58 HRC. För att ge bladet längre livslängd och ännu finare skärning är vår traditionella handslipning högpolerad.
Den smidda bolster säkerställer ett säkert grepp och skyddar användaren från eventuell skada vid halka. En särskild egenskap hos designen av alla knivar i denna serie är den mjukt rundade ryggen. Detta gör kniven lätt och bekväm att hantera i vilken position som helst och förhindrar obehagligt tryck på handen - även när starkt tryck appliceras på ryggen, till exempel vid utförande av en gungande skärning. De vackert mönstrade och perfekt balanserade valnötshandtagen kompletterar det sammanhängande och tilltalande utseendet.
Kockkniven är en av de viktigaste knivarna i köket och tillhör grundutrustningen. Den har ett något bredare och längre blad än en vanlig kniv. Den tunna spetsen är också lämplig för att skära lök eller små grönsaker. Tack vare sin längd kan den även användas som köttkniv. Det är också lätt att bearbeta stora grönsaker.
-
Bladmaterial:X50CrMoV15
-
Handtagsmaterial:Valnötsträ
-
Bladlängd:16 cm
-
Total längd:28 cm
-
Handtagets längd:12 cm
-
Bladtjocklek:3.1 mm
-
Vikt:121 g
-
Användning:Köks
-
Knivtyp:Köks
Produktparametrar
-
Bladmaterial:X50CrMoV15
-
Handtagsmaterial:Valnötsträ
-
Bladlängd:16 cm
-
Total längd:28 cm
-
Handtagets längd:12 cm
-
Bladtjocklek:3.1 mm
-
Vikt:121 g
-
Användning:Köks
-
Knivtyp:Köks
-
Ursprungsland:Tyskland